Hafta da birkaç tane tarif eklediği olurdu...(Hergün filan diyemem hergün tarif eklediğimi hatırlamıyorum çünkü:)
Ne çok zamanım varmış o zamanlar diye aklımdan geçmiyor değil...
Günler, haftalar,aylar geçip hatıralarda yerini alıyor...Bu bloğa kişisel hatıra defterim nazarıyla bakıyorum
tatlı tatlı hatıralar biriktireyim diyorum ama bu her daim mümkün olmuyor..''Her kederin peşinden de mükafatı gelir cıhetiyle düşünüp;itidali,sabrı ,duayı elden bırakmayalım sonucu güzelliklere çıksın insaallah'' diyorum...Tatlıya bağlayalım...Sıra geldi evde künefe tarifime;Hep zor olduğunu düşünürdüm ya tutturamazsam derdim.. şimdi de dondurucunun demirbaşları kadayıf ve künefe peyniri pek pratik bir tarif... bu fotoğraf aylar öncesine ait acemilik künefem:) serbetlenmeden fotosu çekildi...tarifi paylaşmak için uzmanlaşmayı bekledim.)
(Bu tarifi okuyanların; yapabilecek, yiyebilecek gücü ve sağlığa sahip olması temennisiyle)
EV YAPIMI KÜNEFE
6-8 kişilik
Malzemeler
350 gr. yas kadayıf (Buzlukta bir süre bekletelim)
300 gr. antakya kunefe peyniri( tuzsuz bir peynir dil peyniri de kullanılabilir ben yöresel ürünler satan sarküteriden aldım.)
200 gr. tereyagı
serbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
1-Su ve şekeri iyice goz goz olana kadar kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz.
Kaynayan şerbeti soğuması için kenara alıyoruz
2-Diğer tarafta Kunefe yapacağınız kabı yada tavayı yağlıyoruz
3-Buzluktan çıkardığımız kadayıfı elimle mini mini parçalara bölüyoruz.(yaş iken alıp dondurucuda muhafaza ederseniz bu aşama pek pratik olur)
4-Tereyağını tavada eritip kadayıflara iyice yediriyoruz.. kadayıfı iki eşik parçaya ayırıyoruz
ilk bölümünü tavaya yerleştirip bastırıyoruz
5- Üzerine peyniri ince ince dilimleyip kenardan taşmayacak şekilde yerleştiriyoruz
kalan kadayıflarıda peynirin üzerine serpiştiriyoruz ( açıkta peynir kalmayacak şekilde)
6-Ocakta çevire çevire kontrol ederek çift taraflı pişiriyoruz.soğuyan şerbetle pişirdiğimiz sıcak kadayıfı buluşturuyoruz üzerine antep fıstığı serpip dilimliyoruz sevgiyle sunuyoruz..
AFİYET OLSUN
Bana not:Künefe peyniri için şarküteri şarküteri gezerken; evde antep fıstığının olmadığını hatırlasaydım fındıkla servis etken zorunda kalmazdım...
Pişirirken emsan fishy kullandım...Kendisi aslında balık tavası ama bizim evde börek tavası. künefe tavası gibi vazifeleri de mevcut
tava iki taraflı olduğu için üzerine ağırlık yapması için kapak vs kapatmadım
Bu ürünü tanıtma karşılığında ücret filan almadım:) ama o kadar memnunum ki şiddetle tavsiye ederim..Diğer balık tavalarından çok daha fonksiyonel...
No comments:
Post a Comment