Haftaya şöyle güzel mevsime yakışır bir tarif ile başlamak istedim.
Sizde benim gibi çilek sevenlerden misiniz? Ben gerçekten çok severim hatta hamileliğim boyunca meyve olarak sadece çilek yediğim doğrudur :)
Şöyle güzel bir tarif arıyorsanız çilekli tart yapmak için bir deneyin diyorum bu lezzeti :)
Malzemeler
Hamuru için
- 100 gr. tereyağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
Kreması için
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Üstü için
- çilek
- çikolata
Yapılışı
- Hamur içi karıştırma kabına un kabartma tozu ve şekeri alıp karıştırın. (unun 3/1 ayırın hepsini koymayın.)
- Ortasını açıp yumurta ve tereyağ koyup ortadan itibaren karıştırın.
- Koyu kıvamlı olursa biraz soğuk su ile açın.
- Hamuru merdane ile açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
- Çatalla tabanına delikler açıp önceden ısıtılmış 175 derece de pişirin.
- Krema malzemelerini vanilya hariç tencere içine alıp karıştırarak pişirin.
- Kaynama başladığında vanilyasını ekleyin,altını kapatın.
- İlk sıcaklığı çıkınca mikserle 5 dakika çırpın.
- İlk sıcaklığı çıkan kremayı tartın üzerine yayın.
- Çileklerle istediğiniz gibi süsleyin,isteğe bağlı üzerine çikolata rendeleyin.
Tatlı tadında bir hafta diliyorum.
No comments:
Post a Comment