Malzemeler
2 tane yumurta
yarım su bardağı süt
125 gram eritilmiş tereyağ
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz
içi için
150 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane soğan
5-6 dal maydanoz
1 tane haşlanmış patates
3-4 dal taze soğan
1 yemek kaşığı dolmalı fıstık
1 yemek kaşığı kuşüzümü
tuz, karabiber
üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
İç harcı için kuşüzümünü yarım saat sıcak suda bekletin. Sıvıyağı bir tavaya alıp ince kıyılmış soğanı ve dolmalık fıstığı renkleri dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp çekince ince doğranmış taze soğanı ilave edip, kıymayı kavurun. Kuşüzümü, kıyılmış maydanoz, haşlanmış ezilmiş patates, karabiber ve tuz katıp ocaktan alın. Hamur için yumurta, süt ve tereyağını bir kapta karıştırın. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyip azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlak olacak şekilde açın. Ortasına kıymalı patatesli harçtan koyup hamurun uçlarını ortada toplayın. Parmaklarınızla bastırarak sıkıştırın ve mekik şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış fırında pişirin.
No comments:
Post a Comment