Thursday, May 8, 2014

TAZE SOĞANLI KIYMALI PATATESLİ POĞAÇA





 


 


Malzemeler


2 tane yumurta


yarım su bardağı süt


125 gram eritilmiş tereyağ


1 paket kabartma tozu


aldığı kadar un


tuz


içi için


150 gram kıyma


2 yemek kaşığı sıvıyağ


1 tane soğan


5-6 dal maydanoz


1 tane haşlanmış patates


3-4 dal taze soğan


1 yemek kaşığı dolmalı fıstık


1 yemek kaşığı kuşüzümü


tuz, karabiber


üzeri için


1 yumurta sarısı


Yapılışı


İç harcı için kuşüzümünü yarım saat sıcak suda bekletin. Sıvıyağı bir tavaya alıp ince kıyılmış soğanı ve dolmalık fıstığı renkleri dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp çekince ince doğranmış taze soğanı ilave edip, kıymayı kavurun. Kuşüzümü, kıyılmış maydanoz, haşlanmış ezilmiş patates, karabiber ve tuz katıp ocaktan alın. Hamur için yumurta, süt ve tereyağını bir kapta karıştırın. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyip azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlak olacak şekilde açın. Ortasına kıymalı patatesli harçtan koyup hamurun uçlarını ortada toplayın. Parmaklarınızla bastırarak sıkıştırın ve mekik şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış fırında pişirin.

No comments:

Post a Comment