Monday, April 21, 2014

Uçan kurabiye





Tariflerin biriktiğinden bahsetmiştim, ara ara onları da paylaşmak istiyorum:)

Fotoğraftaki kurabiyeleri yapalı neredeyse 2,5 sene oluyor. Çocukların çok sevince ara ara yaptığım bir kurabiye oldu.





Kurabiyeleri Sofra dergisinin eski bir sayısında(ekim2002) görmüştüm, Emine Beder'in bir tarifiydi. Bu sefer tarifteki nişasta miktarını biraz azaltıp yerine pirinç unu ekledim. Pirinç unu kurabiyelere çok güzel bir kıvam ve lezzet verdi. Nişastalı kurabiyeleri yerken insanı biraz tıkar, pirinç unu bu durumu hafifletiyor.

Uçan Kurabiye

Malzemeler:


  • 125 gr tereyağı

  • 1 adet yumurta

  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

  • 1,5 su bardağı nişasta

  • 1 küçük paket pirinç unu (yaklaşık 1/2 su bardağı)

  • 1/2 su bardağı un

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • 2 tatlı kaşığı kakao

Hamuru yoğurup henüz cıvık haldeyken ikiye ayırın, bir kısmı daha fazla olursa iyi olur. Birini sade bırakıp diğerine kakao ekleyin. Un ilavesiyle kurabiye hamurlarını hazırlayın.

Kakaolu ve sade hamurdan küçük parçalar alıp birbirinin üzerine koyup elinizde yuvarlayın.  Sadece şekildeki görüntü oluşana kadar yuvarlayın, fazla bastırmadan tepsiye yerleştirin.160-170 derecede beyaz kalacak şekilde, fazla kızartmadan pişirin.

Not: İsterseniz pirinç unu yerine nişasta kullanabilirsiniz.



 


No comments:

Post a Comment