Sunday, November 17, 2013

telgadayıf

Merhaba degerli web sitesi ziyaretcilerimiz. Bugunku konumuz telgadayıf.


telgadayif 1


Herkese selamlar sevgiler.Bayrama günler iyice yaklaştı, kaç post daha yayımlarım bilmiyorum

fakat tatlı tariflerimi yayımlamanın en uygun olacağını düşünüyorum ,malum bayramlar tatlısız olmaz:)

Arşivde bekliyordu fincanda tel kadıyıf  tatlısı:)ben çok sevdim bu tatlıyı,şerbetli tatlıların en hafifi diyebiliriz,ağır şerbetli tatlılarını sevmeyenler için şiddetle öneriyorum :)hazırlanması biraz el oyalasada

pratik ve enfes bir lezzet.

Birçok blog hazırladı bu tatlıyı ben  de kendimce böyle uyguladım...

Şimdilik sevgi ile kalın...

Malzemeler:

500 gr tel kadayıf

1 ajda çay bardağı sıvıyağ

İçi İçin:

1 su bardağı  çekilmiş ceviz

Şerbeti İçin:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 dilim limon

Hazırlanması:

Öncelikle şerbet  hazırlanması ile başlayalım ki şerbeti soğusun.Su şeker bir tencereye alınır şeker eriyinceye kadar karıştırılır kaynamaya bırakılır.

Burada benim gibi şerbet konusunda; oldumu olmadımı acaba diye tereddüt edenler için PÜF NOKTASI:Şeker eridikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakılır,içine limon diliminide atın bu arada.Önce tencerenin dibinde küçük küçük kaynama kabarcıkları oluşarak kaynar,daha sonra bu kabarcıklar  ceylan gözü gibi büyük olur:)işte böyle olduğu zaman saat tutuyorsunuz 10 dakika sonra ateşten alın soğumaya bırakın.

Şimdi  tel kadayıfları,  1 çay bardağı sıvı yağı azar azar ilave ederek tel tel ayırarak harmanlayın.

Türk kahvesi fincanının içine bir parça tel kadayıf  koyup iyice bastırın sonra bir tatlı kaşığı kadar ceviz koyun, üzerine yine bir miktar tel kadayıf koyup kenarlardakinide toparlayıp sıkıca bastırarak top haline getirin ve tepsiye ters çevirin.

kadayıflar bitinceye kadar bu işlemi yapın.

Eliniz alıştığında çok hızlı hazırladığınızı göreceksiniz,sakın vazgeçmeyin bu tatlıdan :) servisi kolay, lezzeti nefis:)

180 derecedeki fırına sürmeden önce ben kadayıfların üzerine 1/2 çay kaşığı  oda ısısı tereyağ koydum,sonra doğru fırına üzeri kızarıncaya kadar.

Fırından çıkan kadayıfların ilk sıcaklığı çıkınca yavaş yavaş şerbetini verin .Soğuyuncaya kadar üzerini kapatın şerbetini çeksin.

Hazırlayacak olanlara kolay gelsin...



Ziyaret etmeniz gereken guzel makaleler : oktay usta tel kadayıf

No comments:

Post a Comment